po-so: 8:00 - 18:00 |

Koláč s hruškovou marmeládou, mandlemi a drobenkou

16. září 2021
36
Pečení Zákusky Recept Hrušky Whisky Mlsání Životní styl Zdraví

Jak překvapit a potěšit návštěvu, rodinu, kamarády nebo klidně jen sebe? 😊 Upečte chuťově skvělý a voňavý koláč🥧 podle @Lukeho_recepty, který vyšperkovala Hrušková marmoška s whisky a vanilkou🍐. 

BUDEME POTŘEBOVAT:

Těsto: 

  • 300 g hladké mouky
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 160 g másla

Náplň: 

  • 4 hrušky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce hruškové marmelády
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • plátky mandlí na posypání

 

POSTUP:

V misce si promícháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Přidáme 3–4 lžíce ledové vody a vypracujeme těsto. Asi 10 minut hněteme, poté uděláme z těsta kuličku a dáme ho na 30 minut do lednice.
🔸
Mezitím si uděláme náplň. V misce smícháme šest lžic cukru, mascarpone, vejce, marmeládu a mouku. Vytvoříme hladký krém, který dáme do lednice.
🔸
Vychladlé těsto vyndáme z lednice a prsty namačkáme do formy, do vše stran až po okraj. Přikryjeme pečícím papírem a zatížíme například fazolemi, aby se těsto nezvedalo. Pečeme na 180 °C asi 25 minut.
🔸
Mezitím si oloupeme a nakrájíme hrušky. Nakrájené potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
🔸
Formu vyndáme z trouby a těsto necháme vychladnout. Poté naplníme krémem, nahoru naskládáme nakrájené hrušky a zasypeme mandlemi. Pečeme na stejnou teplotu, jako předtím asi 30 - 40 minut.
🔸
Poté necháme vychladnout a nakrájíme.
🔸
Dobrou chuť 😋

   

 


Zůstaňte s námi ve spojení

Odebírejte emaily obsahující novinky i naše speciální nabídky.